Hirdesse eladó ingatlanát nemzetközi ingatlanportálokon, orosz, angol és kínai nyelven!
Ne maradjon le!
Kérjen részletes információt
a hirdetésekkel kapcsolatban.
Név:*
E-mail:*
Tel.:*
Ingyenhívó. Híváshoz kattintson ide.

Hirdesd külföldön! / Kezes

A bebukott hitelesek között sajnos nagyon sokan vannak, akik nem is adósként kerültek bajba, hanem jó szándékú segíteni akarásból. Ők a kezesek, akik családtagok, ismerősök hitelfelvételekor kezességet vállaltak az adósságban, anélkül, hogy tudták volna, pontosan mit is vállaltak, mit is írtak alá.

A legfontosabb, hogy – ha az adós nem fizet – a kezes teljes vagyona is fedezetül szolgál az adósság rendezésében, abban a kötelezettségben, amelyért kezességet vállalt (vagyis a kezes kötelezettsége nem lehet terhesebb, mint amit eredetileg vállalt).
Kétféle kezesi típus létezik:
A ritkább az egyszerű (sortartó) kezesség. Ebben az esetben a sortartó kezes nem kötelezhető az adósság megfizetésére, amíg az adós fizetni tud, illetve amíg a követelés tőle behajtható.
Gyakoribb a készfizető kezesség.  A készfizető kezes arra vállal kötelezettséget, hogy amennyiben az adós nem tesz eleget a szerződésben vállalt fizetési kötelezettségeinek, akkor maga fog teljesíteni, fizetni.  Ez egy teljes vagyonnal való helytállási kötelezettségvállalás nemfizetés esetére. A készfizető megjelölés azt jelenti, hogy a banknak nem kell megvárnia, hogy az adós elleni behajtás eredménytelen legyen, a hitelező maga dönti el, hogy kitől követeli először az adósság rendezését.
Minden kezesség vállalás előtt elengedhetetlen a jogszabályi előírásokról, és a szerződési feltételekről tájékozódni!

Forródrót: +36 70 978 7001

Rólunk mondták
Rólunk mondták
 • Újfajta üzlet van kibontakozóban, különösen Budapest belvárosában: a befektetési célú apartmanvásárlás és üzemeltetés. Lényege, hogy a befektető olcsó ingatlanokat vásárol, ezeket látványosan, de viszonylag szolidabb költségvetéssel felújítja, és belvárosi, kényelmes, független tartózkodást biztosító apartmanként kínálja az érkező turistáknak.

  REsource IngatlanInfó

 • Jó ideje árultuk már a Nagykovácsi telket, amikor felbukkant egy Spanyolországból Magyarországra települő család az érdeklődők között. Nem zavarta őket a lebontandó, düledező ház, mert pont ilyen nagy kertre vágytak, és parasztházat szerettek volna építeni. Minden érdekelte őket ami öko, bio és alternatív. A hölgy magyar származású volt, ezért jöttek ide, de nem akartak a zajos városba költözni. A szerződéskötésben közreműködő ügyvéd azt mondta, hogy ő még ilyen gyorsan bonyolódó szerződéskötést, és kifizetést nem látott.

  Radnóti Csaba

 • Egyre több nyugati vállalkozó vásárol birtokot Nyugat-Magyarországon, hogy ott zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozzon. Az ide települő vállalkozók jellemzően „otthon” is gazdálkodással foglalkoztak, de az új tulajdonosok között találunk kereskedőket is, akik szívesen vonják be a munkákba a helyi lakosságot.

  Napi Gazdaság

 • Egy külön, jól lehatárolható csoportot képviselnek a külföldi diákok. Ők akár 20-30%-kal magasabb árakat is tolerálnak, így a legjobb minőségű lakásokat keresik. Az európai külföldiek ezen kívül jobban elfogadják a hirdetési árakat; ha megtetszik nekik a lakás, nem feltétlenül bonyolódnak alkuba.

  Portfolio.huÖsszes nyilatkozat
Facebookon extra hírekkel
Facebookon extra hírekkel
Fogalomtár, hogy értse a híreket
Fogalomtár, hogy értse a híreket