Hirdesse eladó ingatlanát nemzetközi ingatlanportálokon, orosz, angol és kínai nyelven!
Ne maradjon le!
Kérjen részletes információt
a hirdetésekkel kapcsolatban.
Név:*
E-mail:*
Tel.:*

Hirdesd külföldön! / Fogalomtár

Külföldiek ingatlanszerzése/engedély

 

A termőföldnek nem minősülő ingatlan tulajdonjoga a Kormányhivatal engedélyével szerezhető meg… tovább »

Bank – pénzintézet – hitelintézet – takarékszövetkezet

 

Fentiek a 2011-es magyar közélet talán legtöbbet szidott intézményei voltak, pedig „Pecunia regit mundum” – a pénz kormányozza a világot –, tartották már az ókorban is. Számos törvényben… tovább »

Bebukott hitel (Felmondott hitel)

 

A bank a kölcsön törlesztőrészletének nemfizetése esetén jogosult a hitelszerződést felmondani. Ilyenkor az adós szerződése megszűnik, és 8 napon belül egy összegben köteles rendezni a tartozását. A hitelf… tovább »

Kezes

 

A bebukott hitelesek között sajnos nagyon sokan vannak, akik nem is adósként kerültek bajba, hanem jó szándékú segíteni akarásból. Ők a kezesek, akik családtagok, ismerősök hitelfelvételekor kezessé… tovább »

Végrehajtás, kilakoltatás

 

A végrehajtási jog az ingatlanokat terhelő követelések kielégítését biztosító jogi korlátozás arra az esetre, ha a követelés teljesítését hatósági úton kell vég… tovább »

Végtörlesztés

 

A végtörlesztés a hitelszerződésekből ismert fogalom: a teljes fennálló tartozás egy összegben történő, futamidő előtti visszafizetését jelenti. Többnyire ilyenkor a bankok „büntető” díjat sz… tovább »

Ingatlanárverés

 

Az ingatlanárverés a végrehajtás egyik leggyakoribb eszköze. Az árverést a végrehajtó az árverési hirdetmény kitűzésével kezdi meg. Fontos tudnivaló, hogy ingatlanárverés esetén az ese… tovább »

Adós-nyilvántartás (régi BAR-lista)

 

A bankok a késedelmesen fizető rossz adósaik adatait (kezesekét is) megküldik egy központi nyilvántartásba (Központi Hitelinformációs Rendszer – KHR, régebbi nevén Bankközi Adós-és Hitelinformációs… tovább »

Forródrót: +36 30 454 2947

Rólunk mondták
Rólunk mondták
 • Újfajta üzlet van kibontakozóban, különösen Budapest belvárosában: a befektetési célú apartmanvásárlás és üzemeltetés. Lényege, hogy a befektető olcsó ingatlanokat vásárol, ezeket látványosan, de viszonylag szolidabb költségvetéssel felújítja, és belvárosi, kényelmes, független tartózkodást biztosító apartmanként kínálja az érkező turistáknak.

  REsource IngatlanInfó

 • Jó ideje árultuk már a Nagykovácsi telket, amikor felbukkant egy Spanyolországból Magyarországra települő család az érdeklődők között. Nem zavarta őket a lebontandó, düledező ház, mert pont ilyen nagy kertre vágytak, és parasztházat szerettek volna építeni. Minden érdekelte őket ami öko, bio és alternatív. A hölgy magyar származású volt, ezért jöttek ide, de nem akartak a zajos városba költözni. A szerződéskötésben közreműködő ügyvéd azt mondta, hogy ő még ilyen gyorsan bonyolódó szerződéskötést, és kifizetést nem látott.

  Radnóti Csaba

 • Egyre több nyugati vállalkozó vásárol birtokot Nyugat-Magyarországon, hogy ott zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozzon. Az ide települő vállalkozók jellemzően „otthon” is gazdálkodással foglalkoztak, de az új tulajdonosok között találunk kereskedőket is, akik szívesen vonják be a munkákba a helyi lakosságot.

  Napi Gazdaság

 • Egy külön, jól lehatárolható csoportot képviselnek a külföldi diákok. Ők akár 20-30%-kal magasabb árakat is tolerálnak, így a legjobb minőségű lakásokat keresik. Az európai külföldiek ezen kívül jobban elfogadják a hirdetési árakat; ha megtetszik nekik a lakás, nem feltétlenül bonyolódnak alkuba.

  Portfolio.huÖsszes nyilatkozat
Facebookon extra hírekkel
Facebookon extra hírekkel
Fogalomtár, hogy értse a híreket
Fogalomtár, hogy értse a híreket